February 8, 2025
İspanya

Benidorm Fest ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi

Benidorm Fest ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi

Benidorm Fest’in finalinden günler sonra İspanya devlet kanalı RTVE ortaya çıkan tartışmaları netleştirmek için bu akşam bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına RTVE İletişim Müdürü María Eizaguirre ve RTVE Genel Sekreteri Alfonso Morales katıldı ve iddia edilen usulsüzlükler ile ilgili açıklamalar yaptılar.

Maria Eizaguirre şunları söyledi:

« RTVE, Benidorm Fest’te yapılan her şeyden gurur duyabilir, format burada, kurallar açıktı, herhangi bir şikayet veya herhangi bir usulsüzlük olmadı ».

Jürinin tartışmalarıyla ilgili olarak Eizaguirre şunları söyledi:

« Jürinin talimat ve tehditleri kabul etmeden özgürce oy kullanmasını istedik. Jüriye saygı istiyoruz, onlar köklü bir geçmişe sahip insanlar, tehdit ve şantajdan etkilenmeden mutlak özgürlükle oy kullanmalarını istedik. »

Alfonso Morales ekledi:

« Jürinin farklı adayların üyelerini tanıması mantıklı… Bizimle çalışan ve herhangi bir maddi tazminat almayan jüriye tüm desteği ve saygıyı vermek istiyoruz. »

Halk oylamasının resmi sonuçları:

Tanxugueiras – 70,75%
Rigoberta – 18,08%
Chanel – 3,97%
Varry Brava – 2,26%
Rayden – 2,12%
Blanca Paloma – 1,04%
Xeinn – 1,01%
Gonzalo Hermida – 0,76%

Demografik oylamasının resmi sonuçları:

Tanxugueiras: 14,59%
Chanel: 13,88%
Rigoberta Bandini: 13,52%
Gonzalo Hermida: 12,62%
Rayden: 12,17%
Varry Brava: 11,39%
Blanca Paloma: 10,92%
Xeinn: 10,92%

İspanya 2023 yılında yeniden temsilcisini Benidorm Fest ile belirleyecek.

Kaynak: RTVE

Photo by: RTVE