‘Together’ şarkısı Louis Walsh tarafından reddedildi
Ryan O’Shaugnessy’in açıklamalarına göre, şarkısı ‘Together’ aslında 2017 Eurovision için hazırlanmış fakat Louis Walsh tarafından reddedilmiş.
ARIS UFBA’ya konuşan Ryan, Eurovision 2018’de yarışan şarkısı “Together” için aslında 2017 senesinde Ukrayna’da düzenlenen Eurovision yarışması İrlanda Ulusal Finali için hazırlandığını açıkladı. Ryan’a göre kendi yazdığı şarkı, Mark Caplice ve Laura Elizabeth Hughes’in yazdığı şarkı karşısında; Brendan Murray’in mentörü Louis Walsh tarafından yeterince iyi bilinen bir şarkı yazarı olmadığından reddildi. Walsh, Kyiv’de İrlanda’yı iyi bir şekilde temsil etmek istediğini belirtti.
Sonraki yıl Ryan RTE iletişime geçerek şarkısını Eurovision sahnesinde söylemek istediğini belirtti. Ryan aslında şarkısının 2017’de yazıldığını fakat geri çevrildiğini belirterek kendi şarkısını kendi performe etmek istediğini söyledi. RTE, Ryan’ın sahne kontrolüne sahip, performans ve prodüksiyondan anlayan biri olduğunu görünce bu durumu kabul etti.
Source: ESCPortugal.pt