Timur Selçuk hayatını kaybetti
Piyanist, besteci, yorumcu Timur Selçuk 74 yaşında hayatını kaybetti.
Timur Selçuk’un eşi, CNN Türk’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
« Dün gece en son saat 11.30’ta beraberdik. Sabaha karşı da ölü bulduk, Herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Kalp krizinden öldüğünü düşünüyoruz.«
‘Çoban Yıldızı’
Türkiye elemeleri için bir giriş müziği bestelenmesine karar verildi. Timur Selçuk’un müzik okulundan öğrencisi olan Melih Kibar, Çoban Yıldızı’nı besteledi. Düzenlemeyi Timur Selçuk yaptı ve orkestrasıyla parçayı seslendirdi. Çoban Yıldızı çok sevilmişti.
‘Bana Bana’
Timur Selçuk 1989 yılında Grup Pan’ın ‘Bana Bana’ adlı şarkısını bestelemiş ve 6 Mayıs gecesi orkestra şefliği görevini üstlenmiştir. Timur Selçuk ayrıca Eurovision Türkiye elemeleri için birçok şarkı bestelemiştir.
Türk sanat müziği bestecisi Münir Nurettin Selçuk ve tiyatro sanatçısı Şehime Erton’un oğlu olan Timur Selçuk, 2 Temmuz 1945’te İstanbul’da doğdu.
Galatasaray Lisesi mezun olduktan sonra Paris’teki Ecole Normale de Musique de Paris’de bestecilik ve orkestra yönetimi bölümüne devam eden Timur Selçuk, piyano çalmaya 5 yaşında başladı.
« Ayrılanlar İçin », « Sen Nerdesin », « Beyaz Güvercin » ya da « İspanyol Meyhanesi » gibi parçaları Paris’ten döndükten sonra tamamlayan Selçuk, Orhan Veli, Attila İlhan’ın, ve Nazım Hikmet’in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirmiş, 1976’da İstanbul Oda Orkestrası’nı ve kendi öğrencilerini yetiştirdiği Çağdaş Müzik Merkezi’ni kurdu. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda 10 yıl çalışmış, Bilgesu Erenus’un « Nereye Payidar » oyunu için besteler yapmış, Uğur Mumcu’nun « Sakıncalı Piyadesi »nin müziklerini yapmış, ayrıca « 804 İşçi », « Ferhat ile Şirin », « Şeyh Bedrettin Destanı », « Tak-Tik », « Küçük Adam Ne Oldu Sana », « Rumuz Goncagül » ve « Galilei-Galileo » adlı oyunların müziklerini yaptı. « Sarıpınar 1914 », « Üç İstanbul », « Cahide », « Hakkari’de Bir Mevsim » gibi filmlere de fon muziği bestelemiştir.