Eurovision 2025: Basel ve Cenevre son ikiye kaldı

İsviçre kanalı SRG, 2025 Eurovision’a ev sahipliği yapmak için aday şehirlerden geriye Basel ve Cenevre’nin kaldığını açıkladı.
Haziran ayında Cenevre, Basel, Zürih ve Bern/Biel yarışmaya ev sahipliği yapmak için resmi başvuru yapmıştı. Avrupa Yayın Birliği aday şehirleri ziyaret ederek mekanları inceledi. Dün akşam ise SRG bir toplantı düzenleyerek iki şehri belirledi. Bu sabah Basel ve Cenevre’nin adaylık yarışında son ikiye kaldığı açıklandı.
Basel Hükümet Başkanı Conradin Cramer, Twitter’da (X) bir paylaşım yaptı.
“Harika! Eurovision’a ev sahipliği yapacak son aday listesine kaldık. Basel’in ideal mekan olduğuna inanıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz! »
Zürih şehri ise üzüntü duyuyor. Şehir başkanı Corine Mauch, Zürih ve Eurovision’un iyi bir uyum olacağını söyledi. « Bu nedenle karardan dolayı hayal kırıklığına uğradık. Pek çok Zürih sakini geçtiğimiz birkaç hafta içinde adaylıklarına muazzam miktarda enerji ve tutku harcadı. »
Basel

Basel, Eurovision’a ev sahipliği yapmak için resmi başvuru yapan şehirler arasında yer alıyor. Olası ev sahipliğinde yarışma 12.400 kapasiteli St. Jakobshalle’de gerçekleşecek.
Basel’in olası ev sahipliğinde, St. Jakobshalle’de üç şov gerçekleşecek. St. Jakob Arena basın merkezi olarak hizmet verecek. St. Jakob Stadyumu’nda 20 bin kişinin izleyebileceği dev ekran kurulacak.
Basel, Eurovision’a 30 – 35 milyon Frank arasında bir bütçe ayırmayı planlıyor.
Cenevre

Cenevre, başvuru dosyası hazırlayıp sunan ilk şehir olmuştu. Eğer Cenevre ev sahipliği yaparsa, yarışma 15 bin kişilik Palexpo’da gerçekleşecek.
Cenevre, Eurovision’a 31 milyon Avroluk bir bütçe ayırdı.
2025 Eurovision’a ev sahipliği yapacak şehir Ağustos ayının sonunda açıklanacak.