Eurovision’un seyircili gerçekleşmesi umut ediliyor
Bu yıl Mayıs ayında Rotterdam’da gerçekleşecek olan Eurovision Şarkı Yarışması’nın seyircili düzenlenip düzenlenmeyeceği henüz bilinmiyor.
Eurovision organizasyonundan bir sözcü, Hollanda Ulusal Güvenlik Konseyi’ne göre büyük etkinliklerin 5 Mayıs’a kadar mümkün olmadığını söyledi.
« Bu kararı olabildiğince ertelemeye çalışıyoruz »
Daha önce duyurulduğu gibi Eurovision’un « B » senaryosuna göre sosyal mesafeli bir şekilde gerçekleşeceği açıklanmıştı. Sözcü, « Katılacak bir seyirci varsa bu kararı olabildiğince ertelemeye çalışıyoruz. Bu ancak sorumlu ve güvenli bir şekilde yapılabilirse mümkün. » dedi.
Bununla birlikte Hollanda’da 1 Mayıs’tan itibaren günlük test kapasitesi 40 bine çıkacak bu nedenle, organizasyon yetkilileri, Eurovision’un seyircili olacağına dair umut besliyor.
Gösterilerde bir seyircinin bulunup bulunmayacağına Nisan ayı ortasında karar verilecek.
Kaynak: rtlboulevard.nl